Vem var Julius Didrikson? Förutom att han grundade Didriksons 1913 tillsammans med sin fru Hanna så har vi genom tiderna fått höra att han även var en skicklig skribent, debattör och poet. I de lokala tidningarna publicerades hans texter under pseudonymen Dixzon.

Didriksons_Dixzon_kontakt.jpg

Det var via en kontaktannons undertecknad Dixzon som Julius och Hanna träffade varandra. Sedan dess har vi fortsatt att berätta historier och dela berättelserna från personerna som har varit med på resan och tagit oss hit där vi är idag.

Didriksons_Dixzon_symbol.jpg

Vi bestämde oss för att ta tillbaka Julius gamla pseudonym och ge den nytt liv. X:et symboliserar mötet mellan Hanna och Julius. Två liv som möts och kopplas samman.

"Länge sitter jag så begrundande naturens skönhet, medan sommarnatten lägrar sig över land och hav."

Signerat Dixzon.

(För Göteborgs Aftonblad, 30 maj 1901)

Ute i det fria Små anteckningar under en skärgårdsfärd. Guldfärgade skyar segla långsamt fram i den silvervita rymden. I fjärran ser man det ändlösa havet, som ej röres av minsta vindfläkt.

Gullholmens och Rågårdsviks fiskelägen spegla sig i vattnet.

Länge sitter jag så begrundande naturens skönhet, medan sommarnatten lägrar sig över land och hav.

Didriksons_Dixzon_stories.jpg

Anoraken Julius är signerad med Dixzon som en hyllning till berättelserna som har fortsatt att leva vidare i mer än hundra år.

More from Julius:

By_Dixzon_Didriksons.png

 

Julius Anorak

The Anorak Julius is our interpretation of two elements crossing paths. Creativity and Innovation. It’s our way of telling the story of the innovator and open-minded Julius.

 

Läs mer

Ideas_Dixzon_Didriksons.png

 

Ideas from 1910

Vi har hittat gamla skisser och ritningar från Julius gamla anteckningsbok, daterad 1910. Då funderade han på alternativa energikällor som både vågkraft och vindkraft.

 

Läs mer

Change location?
Select your shipping country below.
{{ selectedChannel.name }}
  • {{ channel.name }}
Continue
×